1 of 14  Previous | Next
Miyahara Children's Clinic // 2006
Saitama, Saitama Prefecture, Japan

© Daici Ano

Miyahara Children's Clinic
// 2006
Project Title: Miyahara Children's Clinic
Architect of Record: Atelier Hitoshi Abe
Location: Saitama, Saitama Prefecture, Japan
Status: Completed 2006
Size: 379 sq. m.
Use: Clinic & Residence

The program for this project included a new pediatric clinic for young professional couple as well as a house where they could raise their young children. The pediatric clinic is located on the ground floor, with the family's common spaces on second floor and private rooms on third. The family's common spaces, positioned in the heart of the building, are enclosed by a terrace/garden which acts as a buffer from the bustle of the surroundings and allows the spaces to open up to the exterior. The floating third-floor volume has the same proportion as the ground floor but includes large vertical perforations that bring daylight to the second floor from a variety of angles.